voetbalzone

Vercauteren in beroep tegen straf na beledigen Blom en assistenten

Erik van Dam16 sep 2010, 19:31
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 19:31
Advertentie

Franky Vercauteren heeft besloten om in beroep te gaan tegen de schorsing die het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hem dinsdag oplegde. Dat maakte zijn club Racing Genk donderdag bekend. De trainer beledigde scheidsrechter Kevin Blom en diens assistenten; hij noemde hen ‘klootzakken’ nadat Kevin De Bruyne met rood werd weggestuurd.

Het Sportcomité legde Vercauteren dinsdag het verbod op om tussen 16 en 21 september de neutrale zone te betreden en gaf hem eveneens een boete van honderd euro. Het beroep dat Vercauteren nu heeft aangespannen, zal vrijdag door het Beroepscomité van de bond behandeld worden. Vercauteren liet zich eerder laatdunkend uit over de spelers van Club Brugge die De Bruyne de twee gele kaarten zouden hebben 'aangenaaid'.

“Dit heeft niets te maken met racisme”, verdedigde Vercauteren zich op de zitting voor de tuchtcommissie van de Belgische bond. “De Nederlandse scheidsrechters moeten het ook niet persoonlijk opvatten. Het zijn gewoon dingen die je roept als trainer.”

Bezig met laden …