voetbalzone

Vercauteren kent luxeprobleem: ‘Een speler stelt zichzelf op’

Erik van Dam01 okt 2010, 09:58
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2010, 09:58
Advertentie

Racing Genk beleeft tot dusver een prachtig seizoen. Het elftal van Frank Vercauteren pakte uit de eerste negen duels al 25 punten en is de trotse koploper in de Jupiler Pro League. Die geweldige prestatie is vooral de te danken aan de aanvallers is vorm. Trainer Vercauteren heeft dan ook luxeprobleem voorin. “Een speler stelt zichzelf op”, benadrukt de oefenmeester vrijdag in Het Laatste Nieuws.

Spits Jelle Vossen lijkt zeker te zijn van een plaats bij de eerste elf vanwege zijn enorme scoringsdrift. De aanvaller was al dertien keer trefzeker in negen duels en geldt op dit moment als de meest efficiënte voetballer van Europa. “Van Jelle wist ik meteen dat hij paste in de kwaliteiten die wij voor die positie vroegen. Na bijna een derde van de competitie haal ik mijn gelijk”, aldus Vercauteren.

Naast Vossen heeft de oefenmeester ook de beschikking over Marvin Ogunjimi en Elyaniv Barda. “En Barda antwoordde op zijn invallersrol op het veld. Dat is de enige reactie die ik van een speler tolereer. Wegwerpgebaren, morren en zeuren zijn aan mij niet besteed”, vertelt Vercauteren die de Israëlische aanvaller vorige week twee keer zag scoren tegen Zulte Waregem. Vrijdag wacht voor de koploper de uitwedstrijd bij KV Mechelen.

Bezig met laden …