voetbalzone

Verdacht Steaua van alle blaam gezuiverd

04 jul 2008, 09:31
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2008, 09:31
Advertentie
Het Roemeense arbitragehof heeft donderdag definitief de twijfel weggenomen over de vermeende omkoping door Steaua Boekarest. De club ontkende de aantijgingen en had beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Roemeense tuchtcommissie.

De Roemeense voetbalbond (FRF) had Steaua in eerste aanleg zeven punten in mindering gegeven voor het illegaal beïnvloeden van wedstrijden. Steaua-voorzitter Gigi Becali zou ruim anderhalf miljoen euro hebben aangeboden aan zijn CFR Cluj-collega Anton Dobos, maar in hoger beroep bleef er weinig over van de aanklacht.

"Gerechtigheid", reageerde de voorzitter opgelucht na de uitspraak. "Het arbitragehof heeft laten zien dat de twee eerdere uitspraken verkeerd waren. De leiding van de Roemeense bond zal ook moeten toegeven dat ze fout zaten." De preses mag zelf nu zes maanden geen officiële functie bekleden in plaats van de eerdere geëiste twee jaar.

Ondanks de eerdere puntenmindering kwam de tweede plaats niet in gevaar, waarmee ook kwalificatie voor de derde voorronde van de Champions League was afgedwongen. De Europese voetbalbond UEFA liet eerder al weten de deelname van Steaua aan de voorronde van de Champions League pas te zullen heroverwegen als er een definitieve uitspraak werd gedaan in de corruptiezaak.
Bezig met laden …