Verdediger Miranda maakt al derde doelpunt en helpt Atlético aan zege

Bart Kruyt24 sep 2014, 21:50
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2014, 21:50

Atlético Madrid en standaardsituaties: het blijft een uitstekende combinatie. De ploeg van Diego Simeone kwam woensdag in de uitwedstrijd tegen Almería tot behoorlijk wat kansen, maar wist pas in de tweede helft uit een hoekschop op voorsprong te komen. Koke legde de bal klaar bij de eerste paal, waar Joao Miranda voor zijn man kwam en het winnende doelpunt binnen kopte (0-1).

De overwinning van Atlético viel dus niet ruim uit, maar was zeker verdiend. De landskampioen was over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft al een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Doelman Ruben Iván keepte echter prima en hield Diego Godín (kopbal uit een corner) en Rául Garcia (twee gevaarlijke schoten) van het scoren af. Ook Tiago Mendes zorgde nog voor gevaar, maar slaagde er niet in om de score te openen.

Atlético-doelman Miguel Moya had niet veel te doen en zag zijn ploeg ook na de thee op zoek gaan naar de openingstreffer. De eerste kans was voor Koke, maar zijn kopbal was te hoog, en zes minuten hierna kopte Miranda Atlético op een verdiende voorsprong. Voor de Braziliaanse centrumverdediger betekende het alweer zijn derde doelpunt van dit seizoen; afgelopen weekend was hij ook nog trefzeker in het 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo.

Arda Turan had de wedstrijd kort na de goal van Miranda in het slot kunnen gooien, maar Iván kwam goed zijn doel uit en voorkwam dat de Turk de 0-2 maakte. Het bleef daardoor spannend in het Estadio de los Juegos Mediterráneos, maar kansen op de gelijkmaker vielen er (op een gevaarlijke vrije trap die toch nog redelijk ver naast ging na) niet te noteren. Na een nederlaag in de Champions League tegen Olympiacos en een gelijkspel in de competitie tegen Celta de Vigo werd er nu dus weer eens gewonnen door Atlético, dat zaterdag bezoek krijgt van Sevilla. Almería gaat een dag later naar Deportivo la Coruña.