Verdediger schiet schoen op grensrechter en kan direct inrukken

Bart Kruyt21 okt 2011, 00:10
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2011, 00:10

Er werd donderdagavond druk met rode kaarten gezwaaid. In totaal werden er liefst elf spelers van het veld gestuurd en de opvallendste prent ging naar Yoav Ziv. De verdediger van Maccabi Tel Aviv kon inrukken nadat hij zijn schoen tegen de grensrechter trapte.

Maccabi stond met 3-0 achter bij Stoke City, maar ook met een man meer op het veld door een rode kaart voor Cameron Jerome, toen Ziv tien minuten na rust zijn kalmte verloor. De verdediger was van mening dat er een overtreding op hem werd begaan, maar de scheidsrechter van dienst floot niet. De grensrechter voelde ook niet de noodzaak om de vlag omhoog te gooien.

Ziv raakte door de tackle zijn schoen kwijt en toen hij merkte dat hij geen vrije trap kreeg, schoot hij zijn schoen uit frustratie op de grensrechter. De verdediger had direct door dat hij fout zat en bood zijn excuses aan, alsof hij de assistent-scheidsrechter niet had willen raken, maar Ziv ontsnapte niet aan een directe rode kaart. Stoke verdedigde de 3-0 voorsprong vervolgens met verve.