voetbalzone

Verdediger van tien miljoen euro voor vijf seizoenen naar Dortmund

Daniel Cabot Kerkdijk28 mei 2013, 10:36
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 10:36
Advertentie
/

Het gerucht deed al langer de ronde, maar de officiële mededeling van Borussia Dortmund ontbrak nog. De verliezend Champions League-finalist maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat Sokratis Papastathopoulos de eerste nieuwkomer voor het seizoen 2013/14 is. De 24-jarige centrumverdediger komt over van Werder Bremen, waar hij nog een doorlopend contract tot de zomer van 2016 had.

Diverse Duitse media claimen dat Borussia Dortmund een bedrag van tien miljoen euro naar de Noord-Duitsers overmaakt. De Grieks international signeert bij BVB een contract tot medio 2018. Werder heeft vrede met het vertrek van Papastathopoulos. "Door de voorwaarden hebben alle partijen baat bij een transfer", zo claimt Thomas Eichin, bestuurslid van de verkopende club, dinsdag.

Papastathopoulos kwam medio 2011 naar Bremen, op huurbasis van AC Milan. Na een jaar werd de huurovereenkomst in een definitief contract omgezet. In twee seizoenen kwam de Zuid-Europeaan tot 59 Bundesliga-duels en 2 treffers. Bij die Borussen kan hij ook als rechtsback uit de voeten, daar Lukasz Piszczek een operatie aan de heup moet ondergaan en enkele maanden afwezig zal zijn.

Bezig met laden …