voetbalzone

Verdediger wordt negentig seconden na invalbeurt bestraft met rood

Erik van Dam24 nov 2011, 23:09
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2011, 23:09
Advertentie

Als er een verkiezing bestond voor de domste rode kaart van het jaar, zou Jung-Ho Lee zeker meedingen naar de eindzege. De ervaren verdediger uit Zuid-Korea pakte woensdag wel een heel domme rode prent in de wedstrijd van zijn club Al-Ittifaq tegen Al-Ra'ed. Opmerkelijker nog dan het feit het dom rood was, was dat Lee net anderhalve minuut in het veld stond.

Bij een stand van 1-1 tussen Al-Ittifaq en Al-Ra'ed, beiden actief in de Saudische competitie, mocht Lee binnen de lijnen komen. De centrumverdediger uit Zuid-Korea loste een geblesseerd geraakte teamgenoot af en de verwachting was dat de Aziaat gewoon de laatste minuten vol zou maken. Lee besloot echter om Ibrahim Madkhali, speler van Al-Ra'ed, een elleboog op de borst te geven.

De tegenstander ging happend naar lucht richting het gras en na wat bedenktijd besloot de arbiter van dienst Lee rood te geven voor zijn vergrijp. Zo kwam er na negentig seconden alweer een einde aan het optreden van de verdediger; het is, weinig verrassend, de snelste rode kaart van het seizoen in Saudi-Arabië. Gelukkig voor Lee slaagde Al-Ra'ed er niet meer in te scoren.

Bekijk hier de rode kaart voor Jung-Ho Lee:

Bezig met laden …