voetbalzone

Verdeeldheid bij Ajax: ‘Huntelaar erg gecharmeerd, maar Mislintat wil hem niet’

Bart DHanis16 jun 2023, 18:32
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2023, 18:32
Advertentie

Het is onwaarschijnlijk dat Arda Güler de overstap van Fenerbahçe naar Ajax gaat maken komende transferperiode, zo meldt De Telegraaf-journalist Mike Verweij in Kick-off, de voetbalpodcast van het dagblad. De jonge middenvelder stond al lange tijd op het verlanglijstje van de Amsterdammers, maar technisch directeur Sven Mislintat wil er toch niet aan beginnen.

Klaas-Jan Huntelaar, technisch manager bij Ajax, reisde dit seizoen af naar Istanbul om de achttienjarige jarige spelverdeler in actie te zien. “Huntelaar is erg gecharmeerd van hem, maar Mislintat wil hem niet. Het is een jonge speler en hij moet zeventien miljoen euro kosten, daarnaast wil zijn familie ook heel veel geld. Voor Ajax is hij een onbespreekbaar geval geworden en dat begrijp ik best”, aldus Verweij.

Hoewel Güler volgend jaar waarschijnlijk niet te bewonderen is op de Nederlandse velden, zijn er nog altijd filmpjes van de tweevoudig international van Turkije te vinden op YouTube. “Hij kan echt heel goed voetballen. Kijk vooral op YouTube naar hem. Dan roept Valentijn natuurlijk dat er van iedereen een mooi bandje te maken valt, maar deze jongen is echt heel erg goed, maar helaas ook erg duur.”

Huntelaar was aanwezig bij het duel tussen Galatasaray en Fenerbahçe (3-0). De voormalig topschutter kwam echter niet alleen voor Güler. Ook Galatasaray-aanvaller Kerem Aktürkoglu wordt naar verluidt nauwlettend in de gaten gehouden door de recordkampioen van Nederland. Galatasaray zou dertien miljoen euro verlangen voor de diensten van de 24-jarige linkervleugelaanvaller. Aktürkoglu was afgelopen seizoen goed voor negen doelpunten en twaalf assists in de Turkse Süper Lig.

Bezig met laden …