voetbalzone

Vereerde Toivonen ziet transfer naar PSV zitten

04 nov 2008, 07:04
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2008, 07:04
Advertentie
De door PSV meermalen bekeken Ola Toivonen ziet een transfer naar Eindhoven wel zitten. Algemeen directeur Jan Reker bekeek namens de Brabantse topclub de ploeggenoot van Utrechter Rick Kruys bij Malmö FF maandagavond tijdens het doelpuntrijke competitieduel met Hammarby IF. Malmö won met 6-3.

"Ik ben vereerd dat zo’n grote club interesse toont", zo citeert AD/Sportwereld de 22-jarige Zweed. "Maar ik kan me niet veroorloven nu met mijn hoofd in de wolken te lopen. Ik moet me op mijn spel blijven concentreren." PSV overlegt naar verluidt woensdag of het een poging waagt Toivonen, die vier miljoen euro moet kosten, aan te trekken. Ook FC Groningen zou Toivonen maandag hebben bekeken.

Toivonen scoorde zelf niet in de doelpuntrijke overwinning. De tweevoudig Zweeds international gaf wél een assist en verdiende een penalty. Hoofdtrainer Huub Stevens en technisch manager Adrie van Kraaij zagen Toivonen vorige maand al aan het werk in de uitwedstrijd tegen GAIS (2-2), nadat scouts diverse malen lovende rapporten over de Scandinaviër hadden uitgebracht.

De zoon van Finse ouders begon zijn loopbaan bij Degerfors IF en maakte na twee jaar in 2006 de overstap naar Örgryte, waar hij voor het eerst op het hoogste niveau uitkwam. Mamö FF kaapte hem in januari 2007 voor dik één miljoen euro weg bij Örgryte, waarmee hij na Afonso Alves de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis was. Dit seizoen staat de teller van Toivonen op elf doelpunten.
Bezig met laden …