voetbalzone

Verenigde Staten en Mexico nemen lichte voorsprong

10 sep 2009, 08:06
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2009, 08:06
Advertentie
Honduras en Costa Rica leken ervoor te gaan zorgen dat Mexico en de Verenigde Staten om de overgebleven plaats voor directe WK-kwalificatie moesten strijden maar de rollen zijn na de afgelopen wedstrijden helemaal omgedraaid. Door de resultaten van de afgelopen twee speelronden staan de Verenigde Staten en Mexico steviger op de eerste en tweede stek. De Costa Ricanen verkeren in een vormcrisis.



Trinidad en Tobago - Verenigde Staten 0-1
Een doelpunt van Ricardo Clark bezorgde de ploeg van Bob Bradley drie belangrijke punten. De krachtige inzet van afstand van Clark was te machtig voor doelman Clayton Ince, die niet kon voorkomen dat T&T definitief uitgeschakeld is voor het WK. De Amerikanen zijn nog één zege verwijderd van hun zesde WK-deelname.

El Salvador - Costa Rica 1-0
Een laat doelpunt van de topscorer van de CONCACAF, Rudis Corrales, deed Costa Rica de das om. Door de recente nederlagen is de ploeg inmiddels naar een vierde plaats afgezakt, terwijl men nog niet zolang geleden aan de leiding ging. Door de goal van Corrales maakt El Salvador nog steeds kans op een WK-toegangsbewijs.

Mexico - Honduras 1-0
Javier Aguirre lijkt de Mexicaanse ploeg naar zijn hand te hebben gezet. Cuauhtémoc Blanco zorgde een kwartier voor tijd vanaf de stip voor de enige treffer van het duel. Even daarvoor was Giovani dos Santos in strafschopgebied onrechtmatig belemmerd. Mexico treft nog El Salvador (thuis) en Trinidad en Tobago (uit).
Bezig met laden …