voetbalzone

Verenigde Staten in rep en roer: ‘De teleurstelling is gigantisch’

Thijs Post23 mei 2014, 09:45
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2014, 09:45
Advertentie
voetbalzone

Verbijstering in de Verenigde Staten toen bondscoach Jürgen Klinsmann zijn definitieve selectie voor het WK in Brazilië bekendmaakte. Landon Donovan, hét voetbalicoon in Noord-Amerika, heeft geen plek gekregen in het keurkorps van Klinsmann. De man die 156 interlands speelde is bijzonder teleurgesteld, zo laat hij weten via de sociale media.

“Aan mijn fans. Het was een eer om de nationale ploeg te mogen vertegenwoordigen op drie WK’s”, aldus de 32-jarige aanvaller van Los Angeles Galaxy. “Ik keek er erg naar uit om in Brazilië te spelen en ik ben dan ook gigantisch teleurgesteld. Ik zal mijn vrienden en teamgenoten hoe dan ook aanmoedigen komende zomer en ik blijf helpen om de voetbalsport groter te maken in de Verenigde Staten.”

voetbalzone

De superinternational (maar niet recordinternational: dat is Cobi Jones met 164 caps) van de VS is ook nog eens topscorer aller tijden met 57 doelpunten. Donovan, die nog wel in de voorselectie zat, heeft drie Amerikaanse WK-records in zijn bezit: meeste WK-duels (12), meeste WK-minuten (1.095) en meeste WK-doelpunten (5). Clint Dempsey, Chris Wondolowski, Jozy Altidore (ex-AZ) en Aron Jóhannsson (AZ) kregen de voorkeur van keuzeheer Klinsmann.

“Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière: een speler als Landon, met alles waar hij voor staat en wat hij heeft gedaan, te moeten vertellen dat hij niet bij de 23 zit”, reageert Klinsmann. “Hij zat bij de laatste dertig, maar ik vind dat andere spelers net iets verder zijn. Hij is enorm teleurgesteld, dat snap ik. Hij heeft het professioneel opgepakt, want hij is een geweldige professional. Hij weet dat ik veel respect voor hem heb, maar ik ben degene die knopen moet doorhaken. Ik doe wat ik denk dat goed is voor de groep en voor Brazilië.”


Bezig met laden …