voetbalzone

‘Vergis je niet: ik kan iemand voor de club dwars door midden schoppen’

Gijs Freriks31 mrt 2018, 08:14
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2018, 08:14
Advertentie

Marino Pusic is ervan overtuigd dat hij FC Twente uit het slop kan trekken. De 46-jarige interim-trainer neemt het met de Tukkers zondag op tegen nummer twaalf VVV-Venlo en vindt het geen probleem om ‘verantwoordelijkheid te nemen’.

“Dit is mijn passie, mijn liefde”, reageert de Bosnische Nederlander in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij voegt eraan toe dat hij de spelers van de hekkensluiter van de Eredivisie zo snel mogelijk weer vertrouwen wil geven: “Iedereen weet wat het met een ploeg doet als je veel verliest. Dat gaat ten koste van de sfeer en het zelfvertrouwen, dan is de cohesie in een groep niet optimaal.”

“Ik geloof er niet in dat een overwinning meteen voor zelfvertrouwen zorgt. Het gaat erom dat je eerst de randvoorwaarden schept, waardoor je tot een zege kunt komen.” Pusic zegt dat hij de selectie niet per se hard zal aanpakken: “Ik zag deze week dat ik een knuffeltrainer werd genoemd. Dat snap ik wel, ik hou van mensen, geef iemand met liefde een kus op het voorhoofd.”

“Maar vergis je niet”, zo voegt Pusic eraan toe. “Ik kan ook iemand dwars door midden schoppen als het clubbelang niet wordt gediend.” Pusic kwam als speler uit voor onder meer De Graafschap en het tweede van FC Köln en werd later (assistent-) trainer bij onder meer NAC Breda en Inter Baku. Na het ontslag van René Hake in oktober stond hij al even als ad-interim voor de groep bij FC Twente.

Bezig met laden …