voetbalzone

‘Verhaal van dit duel is snel geschreven: David heeft Goliath verslagen’

Peter Nusselder08 dec 2011, 07:40
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2011, 07:40
Advertentie

Trainer Heiko Vogel kon zijn geluk niet op, nadat zijn ploeg FC Basel met 2-1 had gewonnen van Manchester United en zich zodoende ten koste van de Engelse grootmacht had geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. “Het verhaal van dit duel is snel geschreven: David heeft Goliath verslagen. Ja, ik had tranen in mijn ogen”, aldus de coach van de Zwitserse formatie.

/

“Toen het laatste fluitsignaal klonk, viel er een last van mijn schouders”, vervolgt Vogel op de website van de UEFA . “Het gaat waarschijnlijk tot 2017 duren voordat ik volledig besef wat we hier gepresteerd hebben. Ik kan me niet trotser voelen dan op dit moment.” Keeper Yann Sommer had naderhand ook moeite om te geloven wat hij met zijn team bewerkstelligd had. “Het is te gek.”

“Wij zijn door en Manchester ligt eruit, super”, vertelde de goalie aan Sky Sports. “Het is ongelooflijk, we zijn een Zwitserse ploeg uit een klein landje, tegen Manchester United, een van de grootste clubs ter wereld. In de eerste helft hadden we soms een beetje mazzel, maar het was een gedenkwaardige avond. We hebben goed gespeeld en gevochten tot het einde, dat heeft het verschil gemaakt.”

Bezig met laden …