voetbalzone

Verhaegh: ‘Ik had nooit gedacht dat we dat nog konden overtreffen’

Erik van Dam20 mei 2015, 13:24
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2015, 13:24
Advertentie

Paul Verhaegh is bezig aan zijn vijfde jaar bij FC Augsburg en stevent af op een plek in de subtop. Zijn club staat bij het ingaan van de laatste speelronde zesde en kan zelfs nog vijfde worden, als het komend weekend wint en concurrent Schalke 04 verliest. Verhaegh lijkt zich met FC Augsburg te gaan kwalificeren voor de Europa League en dat vindt de Nederlandse rechtsback fantastisch.

voetbalzone

De voorsprong van FCA op Borussia Dortmund en Werder Bremen bedraagt drie punten: aan één punt tegen Borussia Mönchengladbach zou de club al voldoende hebben om de zesde plaats vast te houden. In dat geval plaatst men zich voor de derde voorronde van de Europa League en dat, terwijl men in het voorjaar van 2011 pas promoveerde naar de koningsklasse in Duitsland.

“Als we Europees voetbal halen, dan zou dat te gek zijn. Vorig seizoen werden we achtste. Ik had nooit gedacht dat we dat nog konden overtreffen”, zegt Verhaegh trots tegen het ANP. De 31-jarige aanvoerder was ook dit seizoen weer een vaste waarde en scoorde zes keer, een persoonlijk record. Al zijn doelpunten maakte Verhaegh vanaf de penaltystip.

Bezig met laden …