voetbalzone

‘Verhaegh mag nog dromen van contract in Nederlandse top’

Erik van Dam06 feb 2013, 16:59
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2013, 16:59
Advertentie
/

Paul Verhaegh trok tweeënhalf jaar geleden weg van de Nederlandse velden en speelt sindsdien voor FC Augsburg. Daar is de 29-jarige rechtsback, indien fit, altijd basisspeler en bovendien eerste aanvoerder. Volgens Voetbal International houdt FC Twente hem al langere tijd in de gaten en is hij een geschikte kandidaat voor volgend seizoen, mocht Roberto Rosales dan zijn vertrokken.

Die kans is groot, want Rosales’ contract in Enschede loopt na drie jaar ten einde. De Venezolaan was onder zowel Michel Preud’homme als Co Adriaanse basisspeler en is dat ook nu weer onder Steve McClaren. FC Twente heeft in Rosales’ contract de optie laten opnemen dat hij nog een vierde seizoen kan worden vastgelegd. Mocht men die lichten, dan nog kan een verkoop de voorkeur hebben.

Zodra Rosales weggaat, komt Verhaegh in beeld om naar Enschede te trekken. De routinier begon zijn loopbaan ooit bij PSV, maar brak pas door bij AGOVV Apeldoorn en later bij FC Den Bosch. Hij speelde daarna vierenhalf jaar voor Vitesse. Met Augsburg staat Verhaegh, die sinds oktober geblesseerd is, voorlaatste in de Bundesliga.

Bezig met laden …