voetbalzone

Verhaegh matchwinner in wedstrijd tegen Luhukay, Heitinga en Beerens

Bart Kruyt28 sep 2014, 17:29
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2014, 17:29
Advertentie

Paul Verhaegh is zondagmiddag goud waard gebleken voor FC Augsburg. De aanvoerder van de Duitse middenmoter benutte een strafschop in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC en dit betekende het enige doelpunt van de wedstrijd. Verhaegh stelde drie landgenoten zodoende teleur: Jos Luhukay is de coach van Hertha en Roy Beerens en John Heitinga hadden een basisplaats.

Verhaegh maakte de winnende goal, zijn tweede benutte strafschop van dit seizoen, na een klein halfuur spelen. Hertha-doelman Thomas Kraft kwam te laat om de bal voor Raul Bobadilla weg te werken en haalde de aanvaller neer, waardoor Augsburg een penalty kreeg. Verhaegh ging achter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout.

Hertha probeerde in het restant nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar het bleef bij die ene goal van Verhaegh, die twintig minuten voor tijd overigens gewisseld werd. Ook Beerens en Heitinga speelden niet negentig minuten: Heitinga verliet een minuut voor Verhaeghs wissel het veld en Beerens deed tot twaalf minuten voor tijd mee.

Bezig met laden …