voetbalzone

Verhaegh volgt Sankoh en De Jong naar Augsburg van Luhukay

Matthijs van Laar27 mei 2010, 16:27
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2010, 16:27
Advertentie
/

Paul Verhaegh is de volgende speler uit de Eredivisie die overstapt naar de Duitse tweede Bundesliga. De aanvoerder van Vitesse is de vierde aanwinst van FC Augsburg-coach Jos Luhukay, die eerder onder anderen Gibril Sankoh (FC Groningen) en Marcel de Jong (Roda JC) contracteerde. De 26-jarige back tekende voor twee seizoenen.

“Ik verheug mij op het avontuur in Augsburg”, zegt de voormalig jeugdinternational op de website van zijn nieuwe werkgever. “In onze gesprekken hebben de bewindsvoerders van deze club mij snel weten te overtuigen van hun pannen. Ik kijk er naar uit om in deze stad te gaan wonen en te spelen in dit mooie stadion.”

Verhaegh, wiens contract bij Vitesse nog een jaar doorliep, is volgens technisch directeur Andreas Rettig een absolute aanwinst voor Augsburg. “We zijn blij dat het ons is gelukt om Paul Verhaegh te contracteren”, zegt hij. Augsburg eindigde het voorbije jaar als derde in de 2. Bundesliga en verloor vervolgens in de play-offs om promotie/degradatie van 1. FC Nürnberg.

Bezig met laden …