voetbalzone

Verhaegh witheet: 'In München heb je de scheids nu eenmaal niet mee'

Matthijs van Laar12 sep 2015, 19:02
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 19:02
Advertentie
voetbalzone

FC Augsburg was zaterdag lange tijd op weg naar een enorme stunt. Het elftal van aanvoerder Paul Verhaegh stond tot dertien minuten voor tijd met 0-1 voor op bezoek bij Bayern München, maar verliet toch nog als verliezer de Allianz Arena. Dat was mede te wijten aan een dubieuze strafschop in de absolute slotminuut.

Verhaegh kon daar niet over uit. Volgens hem wees scheidsrechter Knut Kircher na een aanvaring tussen Douglas Costa en Markus Feulner veel te gemakkelijk naar de stip. “Als je in München speelt, dan weet je dat de scheidsrechter niet aan jouw kant staat”, foeterde de Nederlandse vleugelverdediger na afloop. Ook coach Markus Weinzerl trok de beslissing van de arbiter in twijfel.

“Na zo’n actie weet ik echt niet of ik moet lachen of huilen. De assistent wil zich natuurlijk ook even laten gelden”, luidde zijn sarcastische commentaar. “Ik vind dit ongehoord. Mijn spelers werken zich kapot en dan word je hiermee geconfronteerd.” Thomas Müller, maker van de late 2-1, vond het wel meevallen. “Het was zeker geen schwalbe. Hij had door kunnen laten spelen, maar kon hem ook geven. Dat laatste was het geval.”

Bezig met laden …