voetbalzone

Verhoogd terreurniveau zet streep door België - Spanje

Daniel Cabot Kerkdijk16 nov 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2015, 23:00
Advertentie
voetbalzone

De oefeninterland tussen België en Spanje, dinsdagavond in Brussel, zal geen doorgang vinden. Reden is de verhoging van het algemeen veiligheidsniveau van 2 naar 3 op een schaal van 4. De beslissing om de wedstrijd niet door te laten gaan heeft alles te maken met het feit dat Abdeslam Salah, één van de terroristen achter de aanslag in Parijs, nog niet gevonden is.

De vrees bestaat dat Salah plannen heeft voor een aanslag in België, ook al zijn er nog geen concrete aanwijzingen. "De KBVB heeft in overleg met de bevoegde instanties en de Spaanse nationale ploeg besloten om de wedstrijd niet te laten doorgaan", zo meldt de Belgische voetbalbond in de nacht van maandag op dinsdag. "De KBVB is deze avond laat door de regering gecontacteerd met de aanbeveling de wedstrijd België-Spanje niet te laten doorgaan."

voetbalzone

"Dit in het kader van het verhoogde dreigingsniveau en het nog steeds voortvluchtig zijn van een persoon. Wij betreuren heel erg dat een dergelijke vriendschappelijke match tussen twee gemotiveerde ploegen zo laat geannuleerd moet worden en begrijpen dat heel wat supporters ontgoocheld zullen zijn. We willen en kunnen in deze uitzonderlijke omstandigheden echter geen enkel risico nemen met de veiligheid van onze spelers en supporters."

De verhoging van het algemeen veiligheidsniveau wil zeggen dat er vanaf vandaag opnieuw soldaten in het straatbeeld verschijnen en dat de bewaking in stations en op openbare plaatsen fors omhoog gaat. De politie viel maandag in de Brusselse wijk Molenbeek huizen binnen in de jacht op betrokkenen bij de aanslagen in Parijs van vrijdag. Salah, die vermoedelijk over wapens en explosieven beschikt, wordt als zeer gevaarlijk beschouwd. In principe moest ook hij zich na de anslagen opblazen met de bomgordel die hij droeg.

Bezig met laden …