voetbalzone

Verhuurde Feyenoorder klaar voor Ajax: ‘Je trekt je been niet terug’

Erik van Dam21 nov 2015, 09:41
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2015, 09:41
Advertentie

Wessel Dammers hoopte vorig seizoen zijn debuut te mogen maken voor Feyenoord in de Eredivisie, maar Fred Rutten gaf hem geen kans in de competitie. Wel mocht de verdediger aan het grote werk ruiken in de Europa League, tegen Standard Luik. Afgelopen zomer gaf Giovanni van Bronckhorst aan dat Dammers verhuurd mocht worden en de verdediger streek neer in het noorden, bij SC Cambuur.

voetbalzone

Echt voorspoedig gaat het nog niet met de Friese club, dit seizoen: na twaalf wedstrijden heeft men zeven punten en wordt de voorlaatste plaats ingenomen. Zaterdagavond gaat Cambuur op bezoek bij Ajax en voor Dammers is dat een speciale tegenstander. Bij Feyenoord groeide hij immers op met het beeld dat er van Ajax altijd gewonnen moest worden. Dat hoopt hij zaterdag dan echt mee te maken, zegt hij in de Leeuwarder Courant.

“Verliezen is nooit leuk, maar verliezen in de hoofdstad helemaal niet. Tegen Ajax trek je je been niet terug”, weet Dammers. Hij hoopt dat de wedstrijd gewoon door kan gaan en dat de extra veiligheidsmaatregelen die getroffen zijn niet betekenen dat er echt een verhoogd dreigingsniveau is. De laatste week gebeurde er het nodige in Parijs en Hannover, waardoor Amsterdam nu alerter is. “Als er echt wat aan de hand is, moeten ze de wedstrijd cancellen. En anders gewoon de mond houden. Je moet er niet te veel over nadenken”, vindt Dammers.

Bezig met laden …