voetbalzone

‘Verlegen’ Gündogan worstelde: ‘Ik was, om eerlijk te zijn, niet dapper genoeg’

Tim Siekman03 apr 2018, 16:17
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2018, 16:17
Advertentie

Manchester City en Liverpool gaan onderling uitmaken welke club zich mag melden in de halve finale van de Champions League. De dubbele confrontatie tussen de Engelse topclubs is een speciale voor Ilkay Gündogan, aangezien de middenvelder van the Citizens twee keer gaat duelleren met de ploeg van zijn oude leermeester Jürgen Klopp.

Op de website van de huidige koploper van de Premier League geeft de Duits international aan dat hij veel te danken heeft aan Klopp, met wie hij succesvol samenwerkte bij Borussia Dortmund. "Ik heb vier fantastische jaren gehad met Jürgen. We hebben veel prijzen gewonnen samen, hebben veel beleefd samen, ook enkele dieptepunten."

"Ik kwam naar Dortmund van een relatief kleine club (1. FC Nürnberg, red.) en worstelde in mijn eerste zes maanden om mijn plek te vinden. Ik was verlegen en, om eerlijk te zijn, niet dapper genoeg om bepaalde dingen te doen. Maar dankzij mijn ploeggenoten, Jürgen en zijn staf, heb ik mezelf verbeterd. Ik vond mijn plek. Het was zwaar, maar heb veel geleerd."

"Die dagen hebben mijn carrière voorgoed veranderd. Daar waren ook mijn eerste stappen in het Europese voetbal, een kans die ik nog niet eerder had. Dat is nóg iets waar ik hem voor wil bedanken. Het is spannend om weer op Anfield terug te keren. Het wordt lastig. Liverpool is niet voor niets de enige ploeg die ons tot dusver heeft verslagen in de Premier League."

Bezig met laden …