Verliezend Everton zorgt voor hilariteit op tribunes van Southampton

Daniel Cabot Kerkdijk26 apr 2014, 15:38
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2014, 15:38

Everton heeft zaterdagmiddag zeer dure punten laten liggen. De ploeg van manager Roberto Martinez ging op bezoek bij Southampton met 2-0 onderuit. Het waren nota bene Antolin Alcaraz en Séamus Coleman die hun eigen doelman verschalkten. Dat leidde tot hilariteit op de tribunes. "We are Southampton, we don't need to score! Who needs Jay Rodriguez? We've got your back four!", zongen de supporters van Southampton. Door de zege verstevigt men de achtste plaats, terwijl Everton nu een punt minder en een wedstrijd meer dan nummer vier Arsenal heeft.

Na nog geen minuut liep Everton reeds achter de feiten aan. Rickie Lambert zette de bal voor en Alcaraz kopte het leer achter zijn eigen doelman Tim Howard: 1-0. De wedstrijd ging daarna op en neer, met kansen voor beide ploegen. Een inzet van Romelu Lukaku ging net over, terwijl Steven David veel meer had moeten doen met een steekpass van Lambert. Na een half uur spelen verscheen de 2-0 op het scorebord. Dit keer was het Coleman die het leer na een voorzet van Nathaniel Clyne achter zijn eigen doelman kopte. Vlak voor rust vroeg Southampton om een strafschop, toen John Stones een voorzet van Adam Lallana met de hand aanraakte, maar daar wilde arbiter niks van weten.

De toeschouwers in het St Mary's Stadium kregen een leuke tweede helft voorgeschoteld, met een Southampton dat meer wilde en een Everton dat naarstig op zoek ging naar een aansluitingstreffer. De bezoekers ontsnapten na een uur spelen aan de beslissende 3-0. Lambert schoot de bal uit een vrije trap tegen de paal. Luttele minuten later kopte Lukaku recht in de handen van Artur Boruc. Everton verhoogde het tempo van de wedstrijd, maar was erg onzorgvuldig romdom het strafschopgebied van the Saints. Zodoende kon men een dure nederlaag niet voorkomen.