voetbalzone

‘Verloren zoon levert bizar salaris in en keert terug naar Brazilië’

Gijs Freriks10 jan 2016, 19:35
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2016, 19:35
Advertentie

Robinho gaat voor de vierde keer in zijn carrière voor Santos spelen. De aanvaller, die sinds zijn vertrek bij Guangzhou Evergrande zonder werkgever zit, heeft al een akkoord met de club uit São Paulo bereikt. De deal wordt volgens UOL Esporte maandag van een officieel karakter voorzien.

voetbalzone

De 31-jarige Braziliaan gaat naar verluidt 137.500 euro per week verdienen en een contract tekenen voor één jaar met een optie op een tweede seizoen. Santos heeft een investeerder bereid gevonden om twee derde van het salaris van de verloren zoon voor zijn rekening te nemen. Die partij zou dat geld dan door commerciële activiteiten van Binho terug kunnen verdienen.

Robinho, die in China tot drie doelpunten in tien wedstrijden kwam en er 10,5 miljoen euro op jaarbasis verdiende, verdedigde eerder de kleuren van Real Madrid, Manchester City en AC Milan. Santos-voorzitter Modesto Roma zei in november overigens nog niet te rekenen op een terugkeer van Robinho: “Hij is een idool, maar we onderhandelen niet over een terugkeer. We hebben het geld niet. Ja, het zou een droom zijn, maar ik denk niet dat het lukt.”

Bezig met laden …