voetbalzone

Vermaelen blijft rustig: ‘Ik kan er zo weer in komen bij Arsenal’

Erik van Dam29 mei 2013, 09:49
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 09:49
Advertentie

In de laatste speelronden van het Premier League-seizoen speelde Thomas Vermaelen geen rol van betekenis voor Arsenal. Trainer Arsène Wenger koos achterin voor Laurent Koscielny en Per Mertesacker als duo en liet zijn Belgische aanvoerder buiten beschouwing. Toch maakt Vermaelen zich niet al teveel zorgen. Hij zegt te denken dat hij vanzelf zijn plek bij the Gunners weer herovert.

/

In de laatste vijf speelronden mocht Vermaelen drie keer meedoen in de competitie; steeds als invaller en steeds maar één minuut. Dat is wennen voor de ex-Ajacied, die in zijn eerste twee seizoenen in Londen een onbetwiste basisspeler was. Hij erkent in gesprek met Het Laatste Nieuws dat de situatie nieuw voor hem is en dat het frustrerend werkt om zo de tweede viool te moeten spelen.

“Maar ik heb het positief opgepakt. Ik ben op geen enkel moment negatief geweest, want dat zou me toch niet geholpen hebben. Het enige wat je kan doen, is zorgen dat je klaar staat als de trainer je nodig heeft. Ik maak me er geen zorgen over, omdat ik in het verleden altijd wel gespeeld heb. Ik ben er van het ene op het andere moment naast gevallen, maar ik kan er ook zo weer in komen. Ik ken mijn kwaliteiten”, geeft Vermaelen aan. Hij heeft nog een contract voor twee jaar.

Bezig met laden …