voetbalzone

Vermeend Ajax-doelwit tekent na vertrek uit Enschede bij Van Veldhoven

Bart Kruyt13 sep 2012, 23:40
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2012, 23:40
Advertentie

Sheldon Bateau heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger uit Trinidad en Tobago maakte onlangs nog indruk tijdens een stage bij FC Twente, maar was te duur voor de Tukkers en werd daarom niet vastgelegd. Bateau zou ook in de belangstelling van Ajax staan, maar heeft donderdag een contract getekend bij KV Mechelen, waar Harm van Veldhoven de trainer is.

Bij Mechelen is de 21-jarige Bateau de vervanger van de Bosnische international Boris Pandza, die onlangs een kruisband afscheurde en nog maanden uit de roulatie is. Mechelen staat na zes speelronden op een teleurstellende dertiende plaats in de Jupiler Pro League en haalde tot dusver pas vijf punten. Aankomend weekend gaat de ploeg op bezoek bij AA Gent.

Mechelen was dus wel bereid om het salaris van Bateau te betalen, waar Twente dat niet was. Bateau moet als niet-EU speler minimaal 458.000 euro per jaar verdienen en dat vond men in Enschede te gortig. Het is niet bekend hoe serieus de belangstelling van Ajax was, maar Bateau is nu niet langer een optie voor de Amsterdammers.

Bezig met laden …