voetbalzone

Vermeend Barça-doelwit krijgt pittig prijskaartje: 'Hij is het waard'

Bart Kruyt12 okt 2013, 15:53
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2013, 15:53
Advertentie

Barcelona weet wat het moet betalen als het echt werk wil maken van de komst van Éder Álvarez Balanta. De verdediger van River Plate wordt in de afgelopen weken met de Catalanen in verband gebracht en heeft een prijskaartje van vijftien miljoen euro gekregen. "Hij is dat bedrag waard", zegt Omar Solassi, vicevoorzitter van River. "Hij is een groot talent met een mooie toekomst voor zich."

/

De twintigjarige Balanta is een Colombiaanse verdediger, die in het centrum en op de linkerflank kan spelen. Hij werd op jonge leeftijd binnengehaald door River en speelde tot dusver zeventien competitieduels in het eerste elftal. "We zijn bereid om naar aanbiedingen te luisteren, maar Barcelona heeft ons nog niet benaderd", zegt Solassi bij de Catalaanse radiozender Esports COPE. "Maar het zou me zeker niet verbazen als Barcelona interesse zou hebben."

"Balanta is niet als Javier Mascherano, maar ook niet als Gerard Piqué. Hij is een ander soort speler en zou een goede aanvulling zijn op de selectie van Barcelona", meent Solassi. "Hij is sterk, goed aan de bal en probeert altijd de voetballende oplossing te zoeken." River heeft tachtig procent van de transferrechten van Solassi in handen: de overige twintig procent is in handen van de familie van de Colombiaanse belofte.

Bezig met laden …