voetbalzone

Vermeend feestje komt Pizarro toch niet duur te staan

17 apr 2009, 12:49
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2009, 12:49
Advertentie
Claudio Pizarro hoeft geen boete te betalen aan de Peruviaanse voetbalbond vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een feestje na afloop van de interland met Brazilië, in november 2007. De spits van Werder Bremen schakelde het internationaal sporttribunaal (CAS) in om zijn gelijk te halen, en kreeg dat uiteindelijk ook.



De bond van Peru beschuldigde Pizarro ervan dat hij na afloop van de 1-1 tegen Brazilië samen met nog een aantal andere spelers van de nationale ploeg feest te hebben gevierd in een hotel. Hierbij zouden ook prostituees aanwezig zijn geweest. De aanvaller kreeg naast de boete ook een schorsing van achttien maanden opgelegd, die in een eerder hoger beroep al werd teruggedraaid tot drie maanden.

Na de bemiddeling van het CAS is nu ook de boete van tafel. Volgens het tribunaal zijn de beschuldigingen van de bond niet gestoeld op feiten, waardoor de speler niet verplicht kan worden de boete te betalen. Sinds het incident werd de dertigjarig aanvaller overigens nooit meer geselecteerd voor de nationale ploeg.
Bezig met laden …