voetbalzone

Vermeend Feyenoord-target Soulé maakt overstap naar andere club

Wessel Antes28 aug 2023, 19:50
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:51
Advertentie

Matías Soulé vertrekt niet op huurbasis naar Feyenoord, maar naar Frosinone. Dat maakt Juventus, de club waar de twintigjarige rechtsbuiten onder contract staat, bekend via de officiële kanalen. Arne Slot hoopte naar verluidt dat technisch directeur Dennis te Kloese er deze week nog in zou slagen om een aantal spelers te verhuren, daar dat de kans op de tijdelijke komst van Soulé kon vergroten.

Dat schreef journalist Martijn Krabbendam maandagochtend in een transferupdate over de regerend landskampioen. Soulé moest deze week op huurbasis overkomen van Juventus, maar daarvoor moest eerst ruimte worden gemaakt in het salarisbudget. In het uitgebreide artikel van VI analyseerde Krabbendam de huidige stand van zaken in Rotterdam-Zuid. “Slot zou graag nog een doelman zien komen, nu Justin Bijlow langere tijd is uitgeschakeld met een polsblessure, terwijl de club zelf ook een aantal spelers wil verhuren. In dat geval komt de Argentijnse middenvelder Soulé in beeld. Hij staat op het punt Juventus te verlaten, maar Feyenoord kan alleen zaken doen als de club ruimte schept in het salarisbudget.” Soulé stond volgens Krabbendam al geruime tijd op de radar bij Feyenoord.

Zondagochtend kwam journalist César Luis Merlo van TyC Sports met het nieuws dat Feyenoord werkte aan een huurdeal voor Soulé. De Rotterdammers streden met Frosinone om de diensten van de twintigjarige vleugelspits, maar laatstgenoemde club gaat er nu dus met hem vandoor. Feyenoord wilde Soulé huren met een optie tot koop. Volgens Transfermarkt is de Argentijnse jeugdinternational momenteel 4 miljoen euro waard.

Soulé hoefde bij Juventus niet op veel speeltijd te rekenen. De creatieveling had in Turijn stevige concurrentie van onder meer Federico Chiesa en Amerikaans international Timothy Weah. Soulé, die zowel als rechtsbuiten en als nummer 10 of schaduwspits uit de voeten kan, wordt in zijn eigen land vergeleken met Ángel Di María, die Juve deze zomer verliet voor Benfica. Soulé kwam bij de Italiaanse topclub tot nog toe tot 21 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor één doelpunt.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …