Vermeend Heerenveen-doelwit breekt doelpuntenrecord in Kroatië

Bart Kruyt09 okt 2013, 23:50
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2013, 23:50

SC Heerenveen houdt er rekening mee dat Alfred Finnbogason niet al te lang meer bij de club zal blijven en kijkt daarom al rond naar mogelijke opvolgers. Eind augustus werden de Friezen bijvoorbeeld nog in verband gebracht Andrej Kramaric, een Kroatische spits die momenteel nog in zijn eigen land voor Rijeka speelt. Woensdagavond schreef hij voor die club geschiedenis.

Rijeka speelde in het nationale bekertoernooi tegen derdedivisionist Zmaj Blato en won met ruime cijfers: 11-0. Kramaric maakte liefst acht van die elf doelpunten en brak daarmee een nationaal record, want het kwam nog nooit eerder voor dat een speler in Kroatië in een officiële wedstrijd meer dan zes keer scoorde. Het oude record, van zes doelpunten dus, stond op naam van Duje Cop.

De 22-jarige Kramaric komt uit de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb en stoomde ook wel door naar het eerste elftal, maar kwam daar nauwelijks aan de bak. Rijeka pikte hem op en bij die club zijn ze erg blij met de spits, die woensdag in de eerste helft een hattrick maakte en na rust nog vijf keer scoorde. De andere goals werden gemaakt door Mehmed Alispahic (2x) en Josip Brezovec.