voetbalzone

‘Vermeer komt hier uit, misschien bij andere club’

Gijs Freriks28 sep 2013, 12:31
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2013, 12:31
Advertentie
/

Kenneth Vermeer wordt tegenwoordig vaak vergeleken met Stanley Menzo. De Ajacied is zijn basisplaats na een serie blunders kwijtgeraakt aan Jasper Cillessen en Menzo overkwam twintig jaar geleden hetzelfde toen hij in de fout ging in een Europees duel met AJ Auxerre; toen kwam Edwin van der Sar tussen de palen van Ajax te staan. Menzo keerde hierna nooit meer terug onder de Amsterdamse lat

Menzo vertrok in 1994 na 11 jaar bij Ajax; hij zette zijn carrière bij PSV voort. De 27-jarige Vermeer staat nog twee seizoenen onder contract in de Amsterdam ArenA, maar de huidige hoofdtrainer van Lierse sluit niet uit dat Vermeer vertrekt. “Het komt goed met hem, al zal het vuur van zo’n discussie langer blijven branden. Maar Kenneth komt hier uit. Is het niet bij Ajax, dan bij een andere club”, zegt Menzo in het Algemeen Dagblad.

Vermeer werd vrijdag in de luwte gehouden door Ajax. Hij hoefde in de aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles van zaterdagavond geen interviews te geven. Menzo begrijpt die beslissing van de club wel. “Iedereen had wel zijn mening klaar over Vermeer. Het kwam nog net niet in de Tweede Kamer. Een beetje overdreven allemaal.”

Bezig met laden …