voetbalzone

Vermeer kreeg rillingen van Matavz: ‘Zijn been stak recht naar buiten’

Yanick Vos01 okt 2018, 08:26
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2018, 08:26
Advertentie

De zware blessure van Tim Matavz heeft zondag veel indruk gemaakt op Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer en verdediger Eric Botteghin. De spits van Vitesse brak in de tweede helft zijn kuitbeen en Vermeer was degene die Matavz te hulp schoot toen hij zag hoe ernstig de blessure was. De sluitpost van de Rotterdammers had de ernst van de kwetsuur in eerste instantie niet door.

In een duel om de bal met Botteghin raakte Matavz zwaar geblesseerd toen hij neerkwam op de grond. Vermeer had direct na het duel niet door wat er aan de hand was. "Totdat ik naar zijn been keek. Dat stak recht naar buiten. Het zag er heel lelijk uit", laat Vermeer weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Vitesse-trainer Leonid Slutsky bevestigde na de wedstrijd dat Matavz zijn kuitbeen had gebroken en niet lang daarna werd dat nieuws bevestigd door de club. “Hij kon niets meer zeggen, alleen maar schreeuwen. De rillingen liepen over mijn rug", aldus Vermeer, die direct gebaarde dat het goed mis was met Matavz. “Ik was druk bezig om de verzorgers van Vitesse het veld in te krijgen, maar het duurde lang voordat het spel stillag.”

Botteghin was erg geschrokken van de blessure van Matavz. "Ik was in shock. Ik heb niet gemerkt dat hij geblesseerd was", zei een aangeslagen Botteghin na afloop in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik heb al met zijn teamgenoten gesproken en hoop dat hij snel weer fit is. Het voelt vreselijk dat dit is gebeurd. Ik kon het niet geloven. Hetzelfde gebeurde in Alkmaar (bij AZ-aanvaller Myron Boadu, red.). Toen raakte ik ook de bal. Het waren twee ongelukkige momenten. Dat gebeurt af en toe. Ik kon echt niets doen. Daarom was ik zo gefrustreerd. Ik was echt in shock.”

Bezig met laden …