voetbalzone

Vermeer laat Klaassen en Depay achter zich na fantastische comeback

Matthijs van Laar24 dec 2014, 12:51
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 12:51
Advertentie
voetbalzone

Er ontstond veel ophef over de opmerkelijke keuze die Kenneth Vermeer begin september maakte, maar de goalie lijkt het bij het rechte eind te hebben gehad. Binnen een paar maanden tijd groeide hij uit van bankzitter in Amsterdam tot held in Rotterdam en die prestaties worden ook door jullie, de bezoekers van Voetbalzone.nl, hoog aangeslagen. Vermeer is namelijk verkozen tot beste Eredivisie-speler van de eerste seizoenshelft.

De 28-jarige doelman leek tot eind augustus veroordeeld tot een jaar op de bank bij Ajax. In de loop van het vorige seizoen werd hij uit de basis verdrongen door Jasper Cillessen, die zijn kans met beide handen aangreep en Frank de Boer volledig overtuigde van zijn meerwaarde. De jonge Groesbeker speelde zich tevens in de basis bij Oranje, waarmee hij een uitstekend wereldkampioenschap beleefde. Vermeer, die in november 2012 voor het laatst voor Oranje speelde, zag het allemaal thuis vanaf de bank aan. Als man tussen de palen in De Kuip begon hij met ingang van september echter te jagen op eerherstel. En hoe.

Liefst 21 procent van de bijna 30.000 stemmers koos voor de in Amsterdam geboren Feyenoorder, die ex-ploeggenoot Davy Klaassen nét voorbleef. De jonge middenvelder van Ajax moest het doen met twintig procent van de stemmen. De derde plek is voor WK-revelatie Memphis Depay. De aanvaller van PSV begon wervelend aan het nieuwe voetbaljaar, maar werd teruggeworpen door een blessure. Desondanks ontving hij nog achttien procent van de stemmen.

Jens Toornstra is de enige die de top drie nog enigszins in zicht heeft. De Feyenoorder zag zijn uitstekende prestaties in het shirt van Feyenoord beloond worden met ruim 3.000 stemmen, oftewel twaalf procent. Georginio Wijnaldum (zeven procent), Jetro Willems (vijf procent), Marko Vejinovic (vier procent), Mark Uth (twee procent), Albert Rusnák (twee procent) en Michiel Kramer (één procent) speelden slechts een kleine rol van betekenis. Zes procent koos voor de optie 'iemand anders'.