voetbalzone

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder kan tweetal nog altijd niet gebruiken

Tom Rofekamp22 okt 2022, 10:30
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2022, 10:30
Advertentie

Alfred Schreuder treedt zaterdag waarschijnlijk met dezelfde elf namen aan als tegen Excelsior (7-1 winst), zo schrijft het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers hadden afgelopen zondag geen kind aan de Rotterdammers, waardoor de trainer zich tegen RKC Waalwijk niet genoodzaakt voelt om wijzigingen door te voeren. Dat betekent dat Mohammed Kudus andermaal op de bank moet plaatsnemen, ten faveure van Brian Brobbey. Ook Jorge Sánchez heeft een basisplaats, daar concurrent Devyne Rensch nog niet fit genoeg is. Dat laatste geldt ook voor Kenneth Taylor.

Ajax heroverde met de zege op Excelsior de koppositie, daar AZ – dat daarvoor aan kop ging – in eigen huis onderuitging tegen Feyenoord (1-3). Ajax liet werkelijk niets heel van de Rotterdamse bezoekers. Brobbey kwam tweemaal tot scoren, terwijl Kudus als invaller één duit in het zakje deed. Eerstgenoemde krijgt tegen RKC waarschijnlijk toch weer het vertrouwen van Schreuder en ziet zich andermaal geflankeerd worden door Dusan Tadic (links) en Steven Bergwijn.

Het Mokumse middenveld bestaat bij absentie van de nog altijd geblesseerde Taylor weer uit Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Laatstgenoemde is de meest vooruitgeschoven man. Het meest markante aan de defensie is het feit dat Calvin Bassey opnieuw als linksback opgesteld staat, terwijl Daley Blind een centrum vormt met Jurriën Timber. Sánchez en Remko Pasveer maken het lijstje namen bij Ajax compleet. Ahmetcan Kaplan is net als Rensch en Taylor nog altijd niet inzetbaar vanwege blessureleed.

Tegenstander RKC maakt een prima seizoen door, waardoor Ajax op zijn hoede moet zijn. Trainer Joseph Oosting bracht de Brabanders na tien speelronden naar een knappe zevende plek. Wel werd RKC afgelopen woensdag pijnlijk verrast in de TOTO KNVB Beker. Amateurclub De Treffers kegelde de Waalwijkers met een 2-0 overwinning uit het toernooi. Vurnon Anita en Pelle Clement treffen met Ajax de club waar ze de jeugdopleiding doorliepen. Het duel in het Mandemakers Stadion wordt om 18.45 uur afgetrapt en is te zien op ESPN 1.

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld, Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Lutonda; Bel Hassani, Anita, Clement; Lobete, Kramer

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Blind, Bassey; Alvárez, Klaassen; Berghuis; Bergwijn, Brobbey, Tadic

Bezig met laden …