Santiago GimenezImago

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske wijst vervanger van Gimenez aan

Siep Engelen28 sep 2024, 12:15
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2024, 12:15
Advertentie

Feyenoord gaat zaterdag tegen NEC voor zijn tweede Eredivisie-zege op rij. De ploeg van trainer Brian Priske wacht op papier een lastige uitwedstrijd, maar moet winnen om aansluiting te houden met de top van de Eredivisie. Het duel in De Goffert begint om 18:45 uur en wordt uitgezonden op ESPN 1.

Het goede gevoel van de 2-0 zege op NAC Breda verdween snel toen bekend werd dat Santiago Gimenez drie maanden zoet is met een bovenbeenblessure. De Mexicaan begint zijn herstel in zijn thuisland.

Zijn afwezigheid biedt kansen voor concurrenten Ayase Ueda en Julián Carranza. Ueda was vorige week tegen NAC bepalend door als vervanger van Gimenez de openingstreffer te verzorgen. Alles wijst erop dat de Japanner zich voorlopig de eerste spits van Feyenoord mag noemen.

Tegenover het wegvallen van Gimenez staat de terugkeer van Gernot Trauner en Hugo Bueno. Eerstgenoemde ontbrak nog tegen NAC wegens maatwerk dat op hem werd toegepast, terwijl Bueno terugkeert van een spierblessure.

Bueno heeft de hele week volledig meegetraind en lijkt op linksback de voorkeur te krijgen boven Gijs Smal, die tegen NAC nog een fraaie assist in huis had. Jordan Lotomba start op rechts, terwijl het hart van de defensie gevormd wordt door Thomas Beelen en Dávid Hancko.

Het middenveld lijkt voorlopig wel vast te staan met aanvoerder Quinten Timber, Hwang In-beom en Antoni Milambo vlak achter de spits, in dit geval Ueda. De Japanner wordt geflankeerd door Ibrahim Osman (rechts) en Igor Paixão (links).

Bart Nieuwkoop nadert zijn rentree in de selectie, maar voor Calvin Stengs duurt het nog wat langer. De aanvaller werkt aan zijn herstel en Priske wil geen onnodige risico’s nemen. “We willen hem voor een langere periode fit houden en geen terugslag in zijn herstel.”

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Milambo, Timber; Osman, Ueda, Paixão.

Bezig met laden …