voetbalzone

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot voert één wijziging in basiself door

Jordi Tomasowa15 sep 2022, 07:07
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2022, 07:07
Advertentie

Arne Slot voert donderdagavond tegen Sturm Graz één wijziging door ten opzichte van de met 3-0 gewonnen Eredivisie-wedstrijd van afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant keert Patrik Walemark terug in de basis. Dit zou dan ten koste gaan van Alireza Jahanbakhsh.

Slot kan tegen Sturm nog niet beschikken over Lutsharel Geertruida, die herstellende is van de ziekte van Pfeiffer. De oefenmeester liet in aanloop naar het treffen met de Oostenrijkers weten dat de verdediger al wel weer apart van de groep traint en waarschijnlijk nog enkele weken nodig heeft om zijn rentree te maken. Pedersen wordt door Slot waarschijnlijk net als tegen Sparta als Geertruida's vervanger op rechtsback opgesteld, terwijl het centrale duo opnieuw wordt gevormd door Gernot Trauner en Dávid Hancko. Marcos López maakte zondag tijdens de stadsderby zijn officiële debuut voor de Rotterdammers en behoudt eveneens zijn basisplaats.

Szymanski behoort net als Geertruida niet tot de selectie van Slot voor het Europa League-duel. De middenvelder kwam niet ongeschonden uit de strijd met Lazio (4-2 verlies) van vorige week donderdag en wordt later deze week wel weer op het trainingsveld verwacht. Slot lijkt hierdoor weer te kiezen voor een middenveld, bestaande uit Quinten Timber, Orkun Kökçü en Javairô Dilrosun, die als nummer 10 fungeert.

In de voorhoede lijken Oussama Idrissi en Danilo zeker van een basisplaats tegen Sturm, terwijl Slot moet kiezen tussen Walemark en Jahanbakhsh. De oefenmeester liet zich in aanloop naar het Europese duel van donderdag nog kritisch uit over de jonge Zweed, maar toch verwacht het Algemeen Dagblad dat hij de voorkeur krijgt boven Jahanbakhsh. 'Ik vind dat Walemark zeker in het spel zonder bal nog veel meer zou moeten en kunnen brengen in de ondersteuning van zijn rechtsback, of naar voren toe”, aldus Slot.

De trainer van Feyenoord liet eveneens doorschemeren geen spelers te sparen met het oog op de kraker van komende zondag tegen PSV. “Die wedstrijd zit in mijn achterhoofd, maar ik ben verder alleen maar bezig met Sturm Graz. Ik zal er in de opstelling ook op geen enkele manier rekening mee houden. Dat kunnen wij ons ook absoluut niet veroorloven, gezien de stand in de groep.”

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Kökçü, Dilrosun; Walemark, Danilo, Idrissi.

Bezig met laden …