voetbalzone

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz lijkt twee wijzigingen door te voeren

Jordi Tomasowa24 okt 2023, 08:23
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:18
Advertentie

PSV wacht dinsdagavond een cruciale Champions League-wedstrijd tegen RC Lens. In Frankrijk gaan de Eindhovenaren op jacht naar de eerste overwinning in het hoofdtoernooi van het miljardenbal sinds 8 december 2015. Peter Bosz kan voor het belangrijke duel geen beroep doen op Noa Lang en Armel Bella-Kotchap.

Doordat PSV uit de eerste twee groepsduels slechts één punt wist te halen, moet de ontmoeting met Lens van dinsdagavond eigenlijk gewonnen worden om overwintering in de Champions League in eigen hand te houden.

De Eindhovenaren openden de groepsfase van de Champions League met een kansloze nederlaag bij Arsenal (4-0) en sleepten vervolgens dankzij Jordan Teze diep in blessuretijd een punt uit het vuur tegen Sevilla (2-2). Lens gaat met 4 punten verrassend aan kop in Groep B door een knappe 2-1 thuiszege op Arsenal en een gelijkspel tegen Sevilla (1-1).

Bosz kon zaterdag al geen beroep doen op Bella-Kotchap tegen Fortuna Sittard (3-1). De oefenmeester liet na dit duel weten dat ook de Champions League-wedstrijd voor de verdediger te vroeg zou komen. André Ramalho is in zijn ogen een logische vervanger.

De Braziliaan kreeg al flink wat kritiek te verwerken, maar daar maakt Bosz zich niet druk over. “Ik maak me over André geen zorgen. Ik ben gerustgesteld, omdat hij tegen Fortuna Sittard een goede wedstrijd heeft gespeeld.”

“André staat er wel, dat is echt een mentaliteitsspeler”, vervolgde Bosz zaterdag op de afsluitende persconferentie. “Ik ken hem natuurlijk nog niet lang, maar ik vind dat hij ook in balbezit groeit. Dat hij meegaat in het niveau wat wij in balbezit meestal op de mat leggen. Ik maak me daar zeker geen zorgen over.”

Hirving Lozano start in Lens net als tegen Fortuna Sittard als vervanger van de geblesseerde Noa Lang. Daarnaast verwacht Rik Elfrink namens het Algemeen Dagblad dat Malik Tillman dinsdag als nummer 10 gaat starten. Guus Til moet in dat geval weer genoegen nemen met een plek op de bank. Sergiño Dest, die zaterdag nog als reserve begon, krijgt tegen Lens volgens Elfrink weer de voorkeur boven Patrick van Aanholt.

RC Lens
Lens staat momenteel teleurstellend vijftiende in de Ligue 1 en lijkt op het ideale moment te komen voor de ploeg van Bosz. Toch was de trainer van de Eindhovenaren waakzaam. “Ik weet waartoe ze in staat zijn. Met Seko Fofana en Loïs Openda zijn ze wel twee belangrijke spelers kwijtgeraakt, al hebben ze er met Elye Wahi een goede speler voor teruggekregen. Het blijft een elftal met veel kwaliteit, dat in een herkenbaar systeem speelt. Dat systeem hanteren ze eigenlijk al sinds ze drie jaar terug promoveerden", aldus Bosz.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Bezig met laden …