voetbalzone

Vermoedelijke opstelling PSV: Eindhovenaren op volle oorlogssterkte tegen Ajax

Jordi Tomasowa06 nov 2022, 08:59
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2022, 08:59
Advertentie

PSV treedt zondagmiddag tijdens de Eredivisie-topper tegen Ajax op volle oorlogssterkte aan, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Trainer Ruud van Nistelrooij koos er midweeks in het afsluitende Europa League-duel met FK Bodø/Glimt (1-2 winst) nog voor om veel te rouleren. Op het middenveld ontbrak Ibrahim Sangaré vanwege ziekte, maar volgens de ochtendkrant maakt hij in de Johan Cruijff ArenA zijn rentree in de basis. Het duel met Ajax vangt om 16.45 uur aan.

Van Nistelrooij kon tegen Bodø/Glimt niet beschikken over Sangaré, Jarrad Branthwaite, Philipp Max en Mauro Júnior. De keuzeheer gaf na afloop echter te kennen goede hoop te hebben op de terugkeer van het viertal tegen Ajax. In Noorwegen verdwenen onder meer Xavi Simons, Cody Gakpo en Philipp Mwene uit de basis. Van Nistelrooij leek gezien de opstelling fors rekening te houden met de topper in de Eredivisie. Zo kreeg ook Joël Drommel een kans onder de lat. De 25-jarige doelman moet zondag in Amsterdam zijn plek in de basiself echter weer afstaan aan Walter Benítez.

Het AD verwacht daarnaast dat Armando Obispo en André Ramalho het hart van de Eindhovense defensie zullen vormen, terwijl de verdediging gecompleteerd wordt door Philipp Max en Mwene. Het middenveld van PSV wordt gevormd door Sangaré, Joey Veerman en Erick Gutiérrez. Guus Til eiste eind juli nog een hoofdrol op bij winst van de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax (3-5) door een hattrick voor zijn rekening te nemen. De aanvallende middenvelder lijkt nu genoegen te moeten nemen met een plek op de bank.

Met een nagenoeg fitte selectie valt er voor Van Nistelrooij in de voorhoede ook genoeg te kiezen. Xavi Simons en Cody Gakpo zijn sleutelfiguren in de basiself van Van Nistelrooij. Samen waren ze dit seizoen al goed voor 23 goals en twintig assists. Het tweetal ondersteunt Luuk de Jong, die door de trainer in de punt van de aanval geposteerd wordt. De Eindhovenaren weten dat er zondagmiddag eigenlijk gewonnen dient te worden. Bij een nederlaag loopt de achterstand op tot zeven verliespunten. Ajax speelt woensdagavond nog een inhaalwedstrijd tegen Vitesse.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mwene, Obispo, Ramalho, Max; Veerman, Sangare, Gutiérrez; Simons, De Jong Gakpo.

Bezig met laden …