voetbalzone

Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij bouwt defensieve zekerheid in

Mart Oude Nijeweeme20 okt 2022, 07:58
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2022, 07:58
Advertentie

PSV speelt donderdagavond de tot nu toe mooiste wedstrijd van het seizoen. In het Emirates Stadium in Londen werkt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij de inhaalwedstrijd tegen Arsenal af. Volgens het Eindhovens Dagblad zou de opstelling van PSV weleens 'een geheel andere' kunnen zijn dan de afgelopen weken. Van Nistelrooij speelt met het idee om met vijf verdedigers aan te treden.

In dat geval wordt Jarrad Branthwaite als vijfde verdediger toegevoegd aan de laatste lijn. De overige vier namen verschillen niet van de laatste weken. Phillipp Mwene, André Ramalho, Armando Obispo en Philipp Max lijken voorlopig zeker van hun plek. De defensieve zekerheid kost Guus Til vermoedelijk zijn plek, daar Van Nistelrooij in de voorhoede kiest voor een koppel tussen Cody Gakpo en Xavi Simons. Joey Veerman, Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez vormen het middenrif. Afgelopen weekend kon Til nog rekenen op een basisplaats en was hij als gelegenheidsspits twee keer trefzeker tegen FC Utrecht (6-1).

Van Nistelrooij wilde woensdag tijdens de persconferentie niets prijsgeven over de opstelling en een eventuele wijziging van de formatie. "Ik bespreek morgen pas de opstelling met de ploeg. Eerst kijken we hoe de afsluitende training verloopt." De PSV-trainer ziet in Arsenal een sterke opponent. "Ze hebben een team dat veel plezier uitstraalt en uitstekende resultaten behaalt." Arsenal gaat aan kop in de Premier League met vier punten voorsprong op Manchester City. Dit seizoen werd alleen van het Manchester United van Erik ten Hag verloren. Alle andere wedstrijden werden gewonnen.

Vorm
Ook PSV lijkt de goede vorm te hebben gevonden. De Eindhovenaren wisten de afgelopen vier wedstrijden te winnen en troffen daarbij liefst zeventien keer doel. Tegen Arsenal moet een grote stap worden gezet richting overwintering in de Europa League. De nummers één (Arsenal heeft negen punten) en twee (PSV heeft zeven punten) van Groep A hebben een wedstrijd minder gespeeld en dus goede papieren om door te gaan. Voor Van Nistelrooij betekent het duel in Londen een terugkeer op Engelse bodem. De voormalig spits droeg tussen 2001 en 2006 het shirt van United.

Bij PSV keren Luuk de Jong, Noni Madueke en Mauro Júnior terug in de wedstrijdselectie. Het drietal kampte de voorbije maanden met slepende blessures, maar is fit genoeg om in actie te komen. Van Nistelrooij gaf te kennen dat geen van hen in de basis begint. "We moeten met hen voorzichtig zijn, maar ze kunnen wel minuten maken. Anders had ik ze niet meegenomen", aldus de oefenmeester. Het inhaalduel staat onder leiding van de Spanjaard Alejandro Hernández, vangt om 19.00 uur aan en wordt onder meer uitgezonden door ESPN.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Branthwaite, Obispo, Max; Gutiérrez, Veerman, Sangaré; Simons, Gakpo

Bezig met laden …