voetbalzone

Vermoedelijke opstelling van Ajax: Erik ten Hag hakt de knoop door

Chris Meijer23 feb 2022, 15:31
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2022, 15:31
Advertentie

Ajax lijkt woensdagavond in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League tegen Benfica aan te treden als in de afgelopen weken, zo blijkt uit de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad. Het zou betekenen dat Davy Klaassen een basisplaats heeft in het elftal van trainer Erik ten Hag, die in dat geval Ryan Gravenberch andermaal op de reservebank houdt.

Gravenberch verdween voor het duel met Heracles Almelo (3-0 zege) uit de basiself, omdat hij afwezig was vanwege een coronabesmetting. Ten Hag kiest sindsdien steevast voor een middenveld met Klaassen, Edson Álvarez en Steven Berghuis. Het lijkt erop dat Ten Hag nu geen wijzigingen gaat doorvoeren in zijn opstelling ten opzichte van de wedstrijden tegen FC Twente (5-0 zege) en Willem II (0-1 zege).

Jurriën Timber moest zich zaterdag in Tilburg nog laten wisselen nadat hij de winnende treffer had aangetekend, maar Ten Hag gaf dinsdag tijdens de persconferentie in Lissabon al aan dat de verdediger gewoon van de partij zou zijn. “Hij is weer helemaal hersteld. Op de langdurig geblesseerden zoals Klaiber, Labyad, Brobbey en Stekelenburg na hebben we een fitte selectie bij ons. Labyad heeft een voetblessure en zit daarmee in het gips. Ik kan geen antwoord geven op wat de verwachting is.”

Nicolás Tagliafico is daarentegen weer fit, nadat hij tegen Willem II ontbrak. De Argentijn zal normaal gezien plaatsnemen op de reservebank, aangezien Daley Blind de vertrouwde linksback van Ajax is. Blind speelt mogelijk zijn 43e Champions League-wedstrijd voor Ajax, waarmee hij de speler met de meeste optredens voor Ajax in het miljardenbal zou worden. Ten Hag wilde Ajax tijdens de persconferentie niet bombarderen tot favoriet. “Wij richten ons op de wedstrijd. Vooraf kan ik er weinig mee of we favoriet zijn. Op het veld wordt het beslist. We hebben de tegenstander goed geanalyseerd, het is een sterke tegenstander. Een tegenstander die ook vooral ook heel erg goed is in het profiteren van fouten bij de tegenstander.”

“Benfica kan zich heel goed instellen op een hele goede ploeg. Wij weten ook dat wij dat zijn. Daar lopen wij niet voor weg. Het is de kracht van Benfica om zich daaraan op te trekken en dan extra sterk voor de dag te komen. Zeker het centrum brengt megaveel ervaring. Dat zijn klassespelers. Wij zullen morgen heel erg goed moeten zijn om kansen te creëren”, zo wees Ten Hag op het centrale duo bestaande uit Jan Vertonghen en Nicolás Otamendi. Het duel in het Estádio Da Luz wordt woensdagavond om 21.00 uur afgetrapt en is vanaf 19.55 uur te zien op RTL7.

Vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Haller en Tadic.

Bezig met laden …