voetbalzone

Vermoedelijke XI Marokko: Drie Eredivisie-bekenden verschijnen aan de aftrap

Tom Rofekamp23 nov 2022, 06:20
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2022, 06:20
Advertentie

Na Oranje trapt ook Marokko vandaag het WK af. De selectie van bondsoach Walid Regragui staat in het Al Baytstadion om 11.00 uur tegenover Kroatië. Na het debacle dat het WK in 2018 was, zal Marokko uit zijn op sportieve revanche. Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat lijken zich allen op te mogen maken voor een basisplaats, terwijl Zakaria Aboukhlal moet hopen op een invalbeurt.

Eind 2017 plaatsten de Leeuwen van de Atlas zich voor het eerst in twintig jaar weer voor het WK. Het eindtoernooi zelf liep echter uit op een sof. In een groep met Spanje, Portugal en Iran behaalde het land slechts één punt, waardoor het al na drie duels kon vertrekken uit Rusland. Vier jaar later zijn de verwachtingen wederom hooggespannen. Ex-bondscoach Valil Halilzodzic, die lang in de clinch lag met onder meer Ziyech en Mazraoui, is inmiddels vervangen door Regragui. Nu Ziyech terug is, is alle hoop op hem gevestigd.

De ex-Ajacied gaat volgens The Independent op papier als rechtsbuiten beginnen, in een aanval die verder bestaat uit Youssef En-Nesyri en Sofiane Boufal. Daarachter staat een driemans middenveld met Azzedine Ounahi, Selim Amallah en Amrabat, van wie laatstgenoemde de meest achteruitgeschoven man is. Mazraoui wordt naar verluidt op een voor hem relatief onbekende plek neergezet, daar hij linksback is in een defensie van verder Nayef Aguerd, Romain Saïss en sterspeler Achraf Hakimi. Yassine Bounou is de doelman van dienst.

De tegenstander
In tegenstelling tot Marokko kende tegenstander Kroatië een uitstekende vorige WK-editie. Vatreni reikten tot de finale, waarin ze echter toch hun meerdere moesten erkennen in Frankrijk (4-2). Het maakt Kroatië een serieuze concurrent voor groepswinst in Groep F. Met aanvoerder Luka Modric (Real Madrid) en onder meer Ivan Perisic (Tottenham Hotspur), Mateo Kovacic (Chelsea), Marcelo Brozovic (Internazionale) en Mario Pasalic (Atalanta) brengt het land een flink aantal spelers van internationale allure op de been.

Marokko en Kroatië speelden slechts één keer eerder tegen elkaar: op 11 december 1996. Toen werd het 2-2. Later op de dag kruisen ook België en Canada – de overige groepsgenoten – de degens. Het duel tussen Marokko en Kroatië staat onder leiding van de Argentijnse arbiter Fernando Rapallini.

Vermoedelijke opstelling Marokko: Bounou; Hakimi, Saïss (c), Aguerd, Mazraoui; Amrabat; Amallah, Ounahi; Ziyech, El-Nesyri, Boufal

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Livakovic; Stanisic, Lovren, Gvardiol, Barisic; Brozovic; Modric (c), Kovacic; Vlasic, Petkovic, Perisic

Bezig met laden …