voetbalzone

‘Vermoeide Cruijff brengt rijke eigenaar op de hoogte van vertrekwens’

Gijs Freriks28 jun 2016, 20:56
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2016, 20:56
Advertentie

Jordi Cruijff staat voor een vertrek bij Maccabi Tel Aviv. De sportief directeur heeft eigenaar Mitchell Goldhar volgens de Israëlische sportmedia op de hoogte gesteld van zijn plannen, maar zal nog even geduld moeten hebben. Goldhar wil de bestuurder namelijk niet tegelijk met Eran Zahavi laten gaan.

/

Goldhar, de rijke Canadese eigenaar van enkele winkelcentra, vreest dat de supporters in opstand zullen komen wanneer na de sterspeler annex aanvoerder ook de 42-jarige Cruijff bij de nummer twee van het voorbije seizoen in de Ligat ha’Al vertrekt. Cruijff heeft aangegeven bereid te zijn om te wachten omdat hij Maccabi ‘als zijn tweede familie’ ziet, hij geen ‘tsunami van onrust’ wil creëren en hij niemand van de club ‘kwaad’ wil doen, aldus Ynet.

Cruijff twijfelt naar verluidt al maanden over zijn toekomst bij Maccabi, ondanks dat hij nog een contract heeft tot volgend jaar zomer. Bronnen melden dat Cruijff ‘vermoeid’ is doordat hij – tot de komst van landgenoot Patrick van Leeuwen - veel extra taken op zich heeft genomen, hij tevergeefs veel energie heeft gestoken in het behouden van Zahavi en er ‘geschillen’ zijn ontstaan over het transferbeleid. Het mislopen van het kampioenschap heeft bovendien voor extra druk gezorgd op de burelen van De Gelen.

Cruijff, die eerder bij FC Valletta (assistent-trainer) en AEK Larnaca (sportief directeur) werkte, gaf drie weken geleden tegenover ONE al aan dat hij zinspeelt op een nieuw avontuur: “Ik heb de afgelopen jaren vaak de kans gehad om naar andere clubs te gaan. Ik ben in Israël altijd goed behandeld, maar soms is het tijd om te zoeken naar andere dingen en uitdagingen. Ik wil de boel hier in ieder geval goed achterlaten voor mijn opvolger. Barcelona? Dat is voor mij nog ver weg, want ik moet nog veel leren.”

Bezig met laden …