voetbalzone

Vermoeide spieren van uitgevallen Ronaldo baren Real Madrid zorgen

Daniel Cabot Kerkdijk08 mei 2014, 00:10
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2014, 00:10
Advertentie

Real Madrid maakt zich ernstig zorgen om de fysieke gesteldheid van Cristiano Ronaldo. De aanvaller moest woensdagavond in het uitduel met Real Valladolid (1-1) al na negen minuten naar de kant. Nader onderzoek in de rust van het competitieduel in Zorrilla wees uit dat het om een vermoeide spiergroep gaat, de hamstrings. Ronaldo had na een paar minuten zelf al door dat hij de wedstrijd niet kon voortzetten en liet zich zodoende door Álvaro Morata vervangen.

voetbalzone

Ronaldo kon afgelopen maand in totaal twee weken niet voetballen, vanwege een kwetsuur in dezelfde zone van zijn linkerbeen. Daardoor miste hij onder meer finale van de Copa del Rey. Mocht Ronaldo opnieuw een dergelijke periode aan de kant staan, dan mist hij de resterende competitieduels met Celta de Vigo en Espanyol. Bovendien zou hij een twijfelgeval zijn voor de zeer belangrijke Champions League-finale tegen Atlético Madrid, op 24 mei in Lissabon.

In aanloop naar het duel met Valladolid kon Ronaldo al niet voluit meetrainen, maar toch wilde hij per se zijn team helpen. Na een paar minuten had hij al door dat hij een te groot risico nam. Volgens directeur Miguel Pardeza lijken de pijntjes van Ronaldo ‘niet ernstig’, zo vertelde hij na afloop van de remise. Nader onderzoek zal donderdag de ernst van de klachten aan het licht moeten brengen.

Pepe hield aan het duel met Valladolid een kuitblessure over, terwijl Ángel Di Maria eveneens met spierklachten kampt nadat hij probeerde een bal te veroveren. Raphaël Varane viel woensdag op het laatste moment af omdat hij last kreeg van zijn geopereerde knie. Carlo Ancelotti kan in de finale van de Champions League sowieso niet over de geschorste Xabi Alonso beschikken.

Bezig met laden …