voetbalzone

Vermogende Russen kapen goalgetter weg voor neus van PSV

Erik van Dam05 nov 2012, 13:47
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2012, 13:47
Advertentie

Majeed Waris vervolgt zijn profloopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij Spartak Moskou. De 21-jarige aanvaller uit Ghana kwam afgelopen seizoen uit voor Häcken uit Zweden en scoorde liefst 22 keer. De landstitel leverde het niet op, want Häcken finishte afgelopen weekend als tweede in de Allsvenskan. Maandag kondigt de Zweedse vereniging aan een akkoord te hebben gesloten met Spartak.

/

Waris, goed voor vier interlands met Ghana, werd volgens de buitenlandse pers gevolgd door tal van clubs. Onder meer PSV en Schalke 04 hielden hem nauwlettend in de gaten, maar zowel die clubs als tal van andere partijen hebben het af moeten leggen tegen de koopkracht en snelheid van handelen van de Russen. “Er deden bijna het hele seizoen geruchten de ronde rond Waris”, bevestigt Häcken.

“Maar nu is het duidelijk: wij zijn met Spartak Moskou rond over een transfer. Alleen de details moeten nu nog in orde worden gemaakt.” Als Waris zelf tot een akkoord komt met de Premjer Liga-club, trekt hij in januari naar Moskou. Spartak, de club waar onder meer Demy de Zeeuw en Ari bij onder contract staan, staat momenteel vierde.

Bezig met laden …