voetbalzone

Verón begrijpt geklaag niet: 'Voetballers hebben geen last van druk'

Bart Kruyt15 dec 2009, 07:05
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 07:05
Advertentie

De discussie over de toenemende druk in de voetballerij: Juan Sebastian Verón kan er weinig mee. De aanvoerder van het Argentijnse Estudiantes, dat dinsdag in de halve finale van het WK voor clubteams uitkomt tegen Pohang Steelers, begrijpt niet waar voetballers over klagen. “Wij hebben te maken met de mooiste vorm van zogenaamde druk die er bestaat”, vindt de middenvelder.

/

Verón snapt niet dat er collega’s zijn die klagen over druk. “Druk is datgene wat een arbeider voelt die iedere morgen om vijf uur opstaat en niet weet of hij met zijn inkomsten het einde van de maand haalt”, doceerde de voormalig middenvelder van Manchester United. “Een voetballer heeft daar niet mee te maken en moet gewoon zijn best doen om een wedstrijd te winnen.”

In de finale wacht Barcelona of Atlante op de winnaar van het duel van deze dinsdag. Verón kijkt vol vertrouwen vooruit: “Ik heb de kop van iemand van 34, maar ik voel me zo sterk als iemand van twintig. Ik wil het WK winnen en in de voetsporen van mijn vader treden”, zei Verón. Juan Ramon hielp Estudiantes in 1968 aan het WK voor clubteams.

Bezig met laden …