voetbalzone

Verón betuigt spijt van keuze om Manchester United te verlaten

Erik van Dam09 jun 2010, 13:23
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 13:23
Advertentie

Juan Sebastián Verón heeft, zes jaar na dato, spijt dat hij besloot Manchester United te verlaten aan het einde van het seizoen 2003/04. De Argentijnse middenvelder, een vaste waarde in de nationale ploeg, zegt woensdag dat hij de zaken anders aan zou pakken als hij de situatie zou mogen overdoen. “Ik had het erg naar mijn zin bij United”, aldus Verón.

/

De inmiddels 35-jarige Zuid-Amerikaan arriveerde in de zomer van 2001 op Old Trafford. De Red Devils namen hem destijds over van Lazio. Verón moest even acclimatiseren, maar paste zich daarna aan in zijn nieuwe omgeving en leerde zich er thuis voelen. Toch kwam het huwelijk na twee seizoenen tot een einde; Verón nam de wijk naar Chelsea.

“De beslissing om te vertrekken was niet gemakkelijk”, stelt De Kleine Heks nu in gesprek met de Britse krant The Guardian. “Als ik vandaag weer voor de keuze zou staan, denk ik dat ik de zaak anders had benaderd. Natuurlijk neem je beslissingen omdat je er tot op zekere hoogte van overtuigd ben dat het de goede beslissing is, maar in retrospectief had ik misschien niet moeten gaan. Ik had het erg naar mijn zin bij United.”

“Twee tot drie keer kwamen mijn ploeggenoten naar me toe, met de vraag of ik toch niet wilde blijven”, vertelt Verón verder. “Maar ik denk dat meneer Ferguson ook een aardige stem heeft in wie blijft en wie gaat. Toch had ik de situatie anders aangepakt, als ik er nu weer voor stond.” Verón, die alweer vier jaar voor Estudiantes in Argentinië speelt, maakt deel van La Albiceleste. Hij is beoogd basisspeler op het WK in Zuid-Afrika.

Bezig met laden …