voetbalzone

Verón bindt kicksen weer onder en schenkt salaris aan jeugdliefde

Matthijs van Laar19 jul 2013, 10:25
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 10:25
Advertentie

Ruim een jaar nadat hij bekendmaakte zijn voetbalschoenen op te bergen, keert Juan Sebastián Verón terug op zijn eerdere besluit. De 38-jarige oud-international is het komende jaar actief bij Estudiantes de La Plata, waar hij al werkzaam was als technisch directeur. In principe blijft het bij een comeback van een jaar. Verón begon zijn loopbaan in 1994 ook bij de club uit zijn geboortestad.

/

“Ik denk dat ik niet meer de vorm heb van 2009, toen we de Copa Libertadores wonnen. Maar ik heb nog steeds de motivatie omdat ik van het voetbal houd”, legt Verón uit. De ex-speler van onder meer Manchester United, Internazionale en Lazio beloofde daarbij dat hij zijn salaris aan de club zal schenken om de jeugdopleiding te verbeteren.

Verón speelde in zijn loopbaan onder meer 73 interlands voor Argentinië. Zo was hij in 1998 actief op het WK van Frankrijk, waar de Zuid-Amerikanen in de kwartfinale het onderspit dolven tegen Nederland. Hij won in zijn carrère onder meer de Serie A, de UEFA Cup en de Premier League. In 2006 en 2009 werd hij nog uitgeroepen tot Argentijns voetballer van het jaar.

Bezig met laden …