voetbalzone

Verón neemt afscheid met assist en kan tranen niet bedwingen

Bart Kruyt17 jun 2012, 11:04
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2012, 11:04
Advertentie

De imposante loopbaan van Juan Sebastián Verón zit er bijna op. De inmiddels 37-jarige middenvelder doet donderdag nog mee in de uitwedstrijd van Estudiantes tegen Union Santa Fe, maar speelde zaterdagavond zijn laatste thuiswedstrijd in het Estadio Ciudad de La Plata. Verón nam in stijl afscheid van de supporters, door de assist op het winnende doelpunt te verzorgen.

/

Gabriel Mercado maakte het enige doelpunt van het duel met Olimpo, door uit een hoekschop van Verón binnen te knikken. Estudiantes wist de nipte voorsprong vervolgens met succes te verdedigen en een minuut voor tijd kreeg Verón een publiekswissel. De supporters trakteerden hem op een enorm applaus. Donderdag speelt de middenvelder zijn laatste wedstrijd en vervolgens zet hij een punt achter zijn carrière.

Verón kan met een trots gevoel terugkijken op zijn loopbaan. De 75-voudig international speelde in Europa voor Sampdoria, Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea en Internazionale, voordat hij in 2006 terugkeerde naar de club waar hij zijn loopbaan begon en waar ook zijn vader jarenlang succesvol was als speler: Estudiantes. Voor die club speelde Verón 195 competitieduels. "Bedankt voor dit afscheid", zei hij na afloop. "Ik heb de hele zaterdag alleen maar gehuild."


Bezig met laden …