voetbalzone

Verrassing Bertrand komt woorden tekort: ‘Di Matteo is geweldig’

Thijs Post21 mei 2012, 13:36
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2012, 13:36
Advertentie

De grote verrassing in de basisopstelling van Chelsea bij de Champions League-finale tegen Bayern München was Ryan Bertrand. De 22-jarige aanvaller speelde zijn eerste wedstrijd in het kampioenenbal en mocht na afloop direct een winnaarmedaille ophalen. De jongeling komt woorden tekort om het belang van manager Roberto Di Matteo te omschrijven.

“Hij is fantastisch, dat kan ik bijna niet uitleggen”, laat Bertrand weten via de officiële kanalen van de club. “Hij heeft me het vertrouwen gegeven en dan kun je jezelf laten zien. Hopelijk heb ik het uitbetaald en mag ik het in de toekomst vaker laten zien. Die medaille laat ik de komende tijd om mijn nek hangen”, grapt hij.

Niet lang geleden speelde Bertrand nog bij de reserves van Chelsea en werd hij uitgeleend aan clubs als Norwich City, Reading en Nottingham Forest. “Dat is wel een groot verschil inderdaad”, weet Bertrand. “Ik ben mijn best blijven doen en dat heeft me geholpen. Ook aan Ashley Cole heb ik veel te danken. Hij is de beste linksback ter wereld en heeft me veel geleerd. Veel mensen spelen nooit en Champions League-finale en om hem dan meteen te winnen, is helemaal bijzonder.”

Bezig met laden …