voetbalzone

‘Verrassing, zeker als je bedenkt dat ik maar 85 minuten heb gespeeld’

Peter Nusselder03 jun 2013, 10:25
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 10:25
Advertentie

De oproep die Erik Pieters heeft gekregen voor het Nederlands elftal maakt het seizoen van de PSV-linksback niet ineens goed, maar de vleugelverdediger is wel blij met de uitnodiging die hij kreeg van bondscoach Louis van Gaal. Anderhalf jaar geleden speelde Pieters zijn laatste interland.

/

Een blessure zorgde ervoor dat de PSV’er het EK in Polen en Oekraïne moest missen, terwijl de opvolger van Bert van Marwijk ook in het afgelopen jaar nooit een beroep deed op Pieters. Die mag nu wel mee op de oefentrip in Indonesië en China. Een verrassing, niet in de laatste plaats voor de linkspoot zelf. “Zeker als je bedenkt dat ik dit seizoen maar 85 minuten heb gespeeld”, vertelt Pieters aan OnsOranje.

De verdediger was tijdens zijn laatste wedstrijd in het shirt van Oranje, op Wembley tegen Engeland, nog onomstreden op de positie van linksback. Tijdens het EK van 2012 werd zijn plaats echter ingenomen door clubgenoot Jetro Willems, terwijl ok Ajacied Daley Blind en Patrick van Aanholt van Vitesse zich inmiddels gemeld hebben. “Het lijkt wel een soort van ‘in’ om op die positie te spelen. Haha. Mooi toch. Ik vind concurrentie niet erg.”

Bezig met laden …