voetbalzone

Verraste Fransman sneert naar FIFA: 'Alleen geïnteresseerd in Ballon d'Or'

Tim Siekman06 sep 2018, 14:45
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2018, 14:45
Advertentie

Frankrijk won deze zomer het WK door in de finale Kroatië met 4-2 te verslaan. Hoewel de ploeg van Didier Deschamps op gedecideerde wijze beslag wist te leggen op de wereldbeker, is geen enkele Fransman genomineerd voor FIFA's 'The Best'. Olivier Giroud is net als Antoine Griezmann verrast dat er geen WK-winnaar bij de laatste drie genomineerden zit.

Luka Modric, Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah maken nog kans op de prijs van de wereldvoetbalbond. Griezmann uitte al zijn verbazing over het feit dat er geen Fransman bij de laatste genomineerden zit en ook Giroud is verrast dat er geen enkele WK-winnnaar bij zit, aangezien de spits onder anderen Griezmann en Kylian Mbappé goed zag presteren in Rusland.

“Het is erg verrassend, maar, om eerlijk te zijn: ik hecht geen waarde aan deze trofee”, zegt Giroud in gesprek met Le Parisien. “Ik ben alleen geïnteresseerd in de Ballon d'Or. Het moet een Fransman worden of Modric. Als ik kon stemmen, zou ik wel weten voor wie ik van mijn partners zou kiezen, maar dat ga ik jou nu niet vertellen.”

Gevraagd of hij continu verbaasd wordt door de pas negentienjarige Mbappé, antwoordt Giroud: “Hoe kan je dat niet zijn? Hij is adembenemend goed, met zijn talent én zijn volwassenheid. Niemand weet waar dit gaat eindigen. Ik heb nog nooit zo'n sterke speler gezien op zo'n jonge leeftijd. Een dergelijk talent is er niet meer geweest sinds wellicht Thierry Henry.”

Bezig met laden …